Зниження популярності шведського столу та зміни в роботі готелів після коронавірусу

Після пандемії коронавірусу туристи більше уваги будуть звертати на гігієну та стерильність. Скоріш за все, шведський стіл у готелях втратить популярність, вважає президент Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ) Булут Багчі.

"У зв'язку з пандемією коронавірусу очікується радикальна зміна поведінки людей під час подорожей та при покупках. Наприклад, ризик заразитися чимось, вживаючи їжу зі шведського столу в готелях, що працюють у системі «все включено», дуже високий. Увага до гігієни буде набагато вищою, ніж до розкоші та інших послуг".

На думку президента Асоціації туристичних агенцій Туреччини (TURSAB) Фіруза Багликайя, готелі хоч і продовжать працювати на системі «все включено», розвиватимуться і альтернативні моделі обслуговування. Особливо це актуально для невеликих об'єктів.

"У такі послуги, як анімація та СПА, також будуть внесені зміни. Цей складний період вплине на психологію людей. Можна сказати, що увага до здоров'я та гігієни вийде на перший план. Попит на одиночний відпочинок, бутік-готелі, оренду квартир, індивідуальні тури - все це набиратиме обертів після епідемії".

Очікується, що в цей час люди будуть триматися подалі від людних місць, зросте інтерес до об'єктів та місць, де менше людей, таких як бутік-готелі або ресторани з меню. Збільшиться роль компаній, орієнтованих на клієнта, та персоналізованої якості обслуговування.

Для тих, хто не враховуватиме змін у поведінці споживачів, вихід із кризи може стати болючим. Саме через неможливість трансформуватися у вересні 2019 року збанкрутував один із найбільших європейських туроператорів Thomas Cook. За словами експерта, однією з причин банкрутства стала зміна клімату та теплі зими в Європі, через які клієнти більше не прагнуть якомога раніше забронювати тури на літній відпочинок.

Після того, як епідемія буде взята під контроль, люди на першому етапі з побоюванням вирушатимуть у незнайомі місця. Спочатку буде пожвавлення в обов'язкових поїздках з роботи та з інших вимушених причин. Відтак відбудеться збільшення кількості сімейних, дружніх візитів, а також поїздок на внутрішньому ринку та прилеглих напрямках з метою відпочинку. Це буде пов'язано з тим, що люди, які тривалий час перебували вдома і не мандрували, захочуть заповнити ці прогалини.

Урядам усіх країн зараз необхідно зосередитися на туристичній галузі, яка потребує підтримки, субсидій і кредитів, оскільки саме вона здатна найшвидше відновитися після пандемії.

Джерело: ProHotelia