За 10 місяців туристичний збір Києва склав 56 млн гривень

З початку року до міського бюджету надійшло 56 млн гривень туристичного збору. Це вже на 21,3 мільйона гривень більше, ніж за 2020 рік. За 10 місяців Київ відвідало майже 2 млн туристів – як іноземних, так і внутрішніх. Найбільше іноземців відвідало Київ із США, Ізраїлю, Туреччини, Білорусі та Німеччини. Про це стало відомо із повідомлення прес-служби Київської міськдержадміністрації (КМДА).

“Наша туристична сфера майже вийшла на показники, що були до пандемії. Нагадаю, що за 2019 рік до бюджету Києва надійшло 62 млн гривень туристичного збору. Зростання туристичного збору свідчить про інтерес туристів до Києва за новими напрямками, зокрема у нас багато туристів з країн Перської затоки. Це перспективний напрямок, який місто продовжуватиме розвивати для підвищення туристичної привабливості”, – повідомила заступник голови КМДА Марина Хонда.

Управління туризму та промоцій КМДА звітувало про виконання у першому півріччі 2021 року Міської цільової програми розвитку туризму: протягом шести місяців чиновники виконали лише 9 із 35 запланованих заходів (виконання – 25,7%), витративши на це 957,3 тис. гривень (трохи більше 1% від запланованого кошторису). Однак, і ці цифри можна назвати умовними: наприклад, виконавці програми повідомили про виконання пункту створення спеціальної “гарячої лінії” для туристів, проте за фактом підтримкою гостей столиці займалися лише оператори контактного центру Києва.

Більшість роботи, яку здійснили чиновники, стосується участі в різноманітних нарадах та наповнення туристичного порталу столиці. Тим часом, цілу низку заходів, серед яких – створення єдиної туристичної ID-картки гостя, так і не було виконано.

Джерело: КиевVласть