Київ посилює карантинні обмеження: вимоги до роботи готелів
Державна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій присвоїла Києву статус "червоної" зони. Нові обмеження набудуть чинності 3 1 листопада 2021 року, повідомляє міністр КМУ Олег Немчинов.
Червоний рівень епідемічної небезпеки передбачає ряд обмежень. Зокрема, забороняється робота закладів громадського харчування, ТРЦ, непродовольчих ринків та магазинів, проведення масових заходів тощо. Обмеження не діятимуть, якщо 100 % працівників та відвідувачів закладів (заходів) вакциновані. На сферу готельно-ресторанного бізнесу це правило також поширюється.
Згідно з оновленою постановою Кабінету Міністрів України №1236, що встановлює нові карантинні обмеження для запобігання поширенню COVID-19, при поселенні гість має пред’явити негативний результат тесту на COVID-19, сертифікат вакцинації або довідку про нещодавно перенесене захворювання.
Залишаються чинними такі вимоги:
- Скринінг температури;
- Дотримання соціальної дистанції;
- Дезінфекція поверхонь;
- Носіння засобів індивідуального захисту.
За порушення умов карантину передбачаються відповідні покарання:
- Штраф від 1 до 3 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17-54 тис. грн) або арешт на 6 місяців;
- Обмеження або позбавлення волі на 3 роки, якщо такі дії призвели або могли призвести до поширення хвороби;
- Позбавлення волі на термін від 5 до 8 років, якщо порушення правил обсервації спричинило смерть або інші серйозні наслідки для третіх осіб.
Джерело: Редакція журналу "Академія гостинності"